Bra av veta!

Välkomna till våra Gästhus och omgivningarna kring Mauritzbergs Slott.

Här erbjuds ett stort utbud av olika aktiviteter – varför inte samlas kring en golfrunda på Mauritzbergs egen golfbana eller en tennismatch, boule mm. Du kan även hyra bastuflotte, kanoter, roddbåtar och cyklar eller ta ett dopp i Bråvikens friska vatten. Här finns också fina promenad- och motionsspår samt intressant historisk naturstig. När det börjar kurra i magen går det att boka middag på slottet, Ebba Grips Bistro eller varför inte äta hemmavid och tända grillen på terrassen.

Kommunikation & närservice

Kommunikation & färjan

Kommer ni norrifrån föreslår vi att ni tar färjan mellan Säter och Skenäs. Färjan går mellan klockan 05.30 och 23.00, minst två gånger per timme. Efter färjan kör ni knappt 1 km och tar avtagsvägen till vänster vid skylten Mauritzbergs Slott. Se turlista >>

Livsmedelsaffär

Ni har en välsorterad ICA Supermarket som är både ATG och Systembolagsombud. Butiken erbjuder även onlinehandel. Affären ligger i Östra Husby, ca. 7-8 km från Gästhusen. I Östra Husby finns också Vårdcentral och bensinstation. Länk till ICA Supermarket Östra Husby >>

Gästhamn

Till Mauritzbergs Slott kan ni komma med egen båt längs utprickade farleder. Se kustkort 72 eller skärgårdskort 621. Djupet vid slottsbryggan är ca. 2,2m och det finns vatten och eluttag på bryggan. Det ryms i dag 10–15 gästbåtar vid bryggan, beroende på storlek.

När- & omgivningskartor

Mauritzberg med omgivningar är vackert beläget i det fina Vikbolandet. Området lockar till utflykter och promenader i vacker och naturskön miljö med intressanta resmål. Se våra när- och omgivningskartor för mer information >>

Gästhuset

Planritning

Titta på vår planritning över Gästhuset för att kunna planera boendet innan ankomsten. Se planritning >> 

WiFi & bredband

Gästhuset är utrustade med WiFi och bredband. Uppgifter om inloggning tillhandahålls i Gästhuset.

Barnanpassat

Gästhuset är utrustat med barnstol (IKEA Antilop) och babyresesäng som är enkel att fälla upp och fälla ihop.

Artiklar som redan finns i Gästhuset

När du anländer till Gästhuset finns följande förbrukningsartiklar i köket;
Diskborste, disktrasa, handdiskmedel, diskmedel till diskmaskin, hushållspapper, rulle med soppåsar, kökshanddukar, kaffefilter samt salt och peppar.

Följande förbrukningsartiklar finns i tvättstugan för er som städar själva;
Allrent, wc-rent, toalettborste, vim, scotchbright, toalettpapper, dammsugarpåsar samt tvättmedel.

Slutstädning

Slutstädning erbjuds för 995kr, vill ni städa själva kommer en deposition att tas ut om 995kr. Depositionen återbetalas efter avsynad och godkänd städning.

Aktiviter

Bad

Efter en lång dag på golfbanan eller efter en dagstur till Kolmården kan det vara skön med ett dopp. Från slottsbryggans badstege eller utmed stranden kan ni bada i Bråvikens friska vatten.

Bastuflotte

Boka bastuflotte, ett underbart sätt att koppla av vid Bråviken. Pris för att hyra hela bastuflotten är 1200 kr för max tre timmar. I priset ingår uppvärmning av bastun, ved och hinkar för vatten. Det finns inte någon toalett på flotten och inne i bastun finns det plats till 6 personer samtidigt.

Boule

I parken vid slottet finns en boulebana. Spela ett av världens äldsta spel, med anor från Egypten. I boule tränar ni upp smidighet, balans, bollsinne och psykisk styrka. Klothyran är 80 kr.

Cykel

Hyr en cykel och ta en tur i det vackra östgötska lanskapet. Cykelhyran är 80 kr är för 2 timmar.

Fiske

Varför inte pröva fiskelyckan från klipporna eller ute till sjöss och kanske fånga gammelgäddan eller kämparabborren.

Golf

Spela en golfrunda i ovanligt vacker miljö! Bara några meter från gästhusen ligger Mauritzbergs Golf Course. Du får unik tillgång till golfbanan, med 18 utmanande hål. För dig som inte spelar golf, erbjuder vi introduktionskurs på driving rangen. Klicka här för att läsa mer om golfbanan >>

Historiska naturstigen

Här kan ni njuta av en promenad i naturskyddat område och samtidigt lära känna växter och träd. Information finns längs stigen och inte så långt från slottet finns bland annat en spännande historia om ”Björngraven”! Klicka här för karta >>

Kanot & roddbåt

Vad är med lugnande än att ta en kanot- eller roddbåtstur på Bråvikens skimrande vatten? Kanot- och roddbåtshyran är 150 kr för 2 timmar.

Tennis

I slottsparken finns två tennisbanor. Banhyran är 50 kr och hyran för racket och bollar är 40 kr per person.

Utflykter

På Vikbolandet finns också andra naturnära sevärdheter, som Kolmårdens Djurpark, Stegeborgs slottsruin och Göta kanal i Mem och Söderköping. Vi vill också rekommendera ett besök till Zarah Leandermuseet i Härdshammars Bygdegård, Visätter Kalkon, Sänkdalens Glass, Vikbolandsstruts och Vikbolandets Hjort & Vilt / Ormsätter Honung.

© Copyright 2019 - Brf Birdie